אולם אירועים בירושלים
בשנים האחרונות אנו עדים למהפכה של ממש בתחום האירועים המשפחתיים והעסקיים כאחד, האירועים הפכו נוצצים יותר, מגוונים יותר ועלותם עלתה באופן ישיר כשהיא מושפעת מהגורמים הללו. ענף מרכזי בו אנו עדים לשינוי הוא אולמות וגני האירועים ששדרגו מאוד את רמתם, ועברו מהפך של ממש.
כולנו זוכרים את האולמות מפעם, חלל גדול בדרך כלל נטול כל עיצוב מיוחד, או במקרים אחרים מעוטרים בעמודי שישי גדולים, שולחנות, וכיסאות בעלי ריפוד מקטיפה, ותאורה הבנויה מנורות צבעוניות גדולות, וכמובן לא ניתן לחמוק מהתפריט שהיה מורכב מהבורקס המסורתי ברוטב הפטריות ועוד שלל מנות שחלפו עברו מן העולם.
כיום הן האולמות והן גני האירועים בנויים ומעוצבים ע"י אדריכלים מהשורה הראשונה, ומגובים בדרך כלל במעצב הבית אשר מתעדכן ומעדכן באופן תדיר את האולם לפי צו השעה, והאופנה הנקבעת בארץ ובעולם. האולמות מעוצבים בצורת ארמונות של ממש עם תקרות גבוהות ומרשימות, וברוב האולמות אין עמודים הסוגרים את החלל, אלא כל האולם מעוצב כחלל פתוח, מה שמשווה לו כמובן מראה מרשים אף יותר. הכיסאות המרופדים בקטיפה גם הם הוחלפו ברובם בכיסאות עור משובחים או כסאות ניקל ופלסטיק, המותירות עיצוב נקי וברור, השולחנות העגולים נראים רק לעיתים בודדות ואת מקומם תפסו השולחנות המרובעים ושולחנות האבירים הארוכים ,כל אלו הופכים את האולם המשעמם לאולם נשפים של ממש.
גם בתחום התאורה וההגברה אנו עדים למהפכה, את אותן נורות צבעוניות גדולות מחליפה היום תאורה חכמה הבנויה ממערכת שלמה של מנורות המתכווננות ומחליפות את צבען והכל בשליטה של איש מקצוע האחראי לכך בזמן אמת באירוע, כך יכול בעל האירוע לבחור את הצבעים שהוא רוצה, כמו כן ישנה שליטה מלאה על עוצמת התאורה, אפשרות לעמעום האורות ברגעים מיוחדים כמו ריקוד הסלואו וכד'. בתחום ההגברה ניתן להבחין בכך שאותם רמקולים גדולים ושחורים שהיו מונחים על עמודים ומחרישים את האוזניים נעלמו כליל מהנוף, ובמקומם יש מערכת הגברה שלמה המכוונת את עוצמת המוזיקה אל רחבת הריקודים ומותירה את אזור השולחנות עם מוזיקה נעימה המאפשרת ניהול שיחה, לא בצעקות… יתרה מזאת, ישנם אולמות המגדילים ראש ועוד בשלב בניית האולם נותנים תשומת לב מתאימה לנושא ההגברה, ומתכננים את המבנה כך שמבחינה אקוסטית פיזור הרעש יהיה אפקטיבי ביותר.
גם הבורקס המסורתי נדחק לשולי התפריט אם בכלל, היום כוללים התפריטים אינספור מנות, עליהם עמלים במרץ מיטב השפים, ניתן למצוא בתפריטים מנות בשר מובחרות כמו אוסובוקו, כתף טלה , מולארד ואנטריקוט, לצד מנות המיועדות לצמחוניים שבינינו, הברים בקבלת הפנים כוללים עמדות רבות, ביניהן גם כאלו הכוללות הכנה מול האורחים, כך שכל אורח מקבל את המנה ישירות מן הסיר או המנגל ולא מנה שעברה חימום, עוד ניתן לראות בין העמדות מנות מן המזרח הרחוק כמו סושי, לצד אוכל אותנטי כמו קוסקוס וכד', השילוב הזה של מזרח ומערב, יוצר קשת רחבה של טעמים כך שכל אורח יוכל למצוא לפחות עמדה אחת עם מאכל אהוב במיוחד.
עדות נוספת לשדרוג אנו יכולים למצוא בגני הירק הרחבים, בהם נערכים אירועים, הן אירועי חוץ בגני האירועים והן אירועים משולבים בהם חלק מהאירוע נערך בחוץ וחלקו השני נערך בתוך האולם. אירוע בגן אינו מתאים כמובן תמיד, ונהוג יותר לערוך אירועים בגן בחודשי הקיץ, יש אנשים המעדיפים לערוך את האירוע בגן בשל יופיים הרב של הגנים הכוללים מפלי מים, גינות ירק ובהם פרחים נדירים ביופיים, פינות ישיבה נעימות ועוד, כל אלו משרים אווירה שלווה, נעימה ורומנטית של אירוע הנערך מתחת לכיפת השמיים. לעומתם יש את אלו המעדיפים אירוע באולם בשל יתרונו היחסי בכל הקשור למיזוג, וכן לאקוסטיקה, שוודאי נשמעת טוב יותר בחלל סגור.
אולמות רבים מאפשרים שילוב של שני הדברים, אירוע משולב שחלקו נערך בגן וחלקו באולם. השילוב הנהדר שיוצר אירוע המורכב משימוש בגן ובאולם גם יחד יוצר הרמוניה מופלאה, לדוגמא, בחתונה ניתן לערוך את קבלת הפנים והחופה תחת כיפת השמיים, בגן האולם המוקף ירוק משכר, ובתום החופה להמשיך את שלב הריקודים והארוחה בתוך האולם, כך מרוויחים למעשה משני העולמות.
טיפים חשובים בבחירת מקום לאירוע:
- רישיון עסק
אחד הדברים החשובים ביותר שצריך לבדוק עוד בראשית החיפוש אחר מקום הוא רישיון עסק, בארץ ישנם מקומות לא מעטים אשר פועלים ללא רישיון עסק, סגירת אירוע במקום שכזה חושפת את בעל האירוע לסיכון רב, הן בשל העובדה כי האולם יכול להיסגר עקב צו סגירה שתוציא לו הרשות המקומית טרם האירוע, והן בשל הבטיחות הלקויה שייתכן והוא מצוי בה בשל העובדה שאינו מפוקח כהלכה.
- ניקיון
בדקו מה רמת הניקיון באולם, הדרך הטובה ביותר היא עריכת סיור מקדים בשירותי האולם, שהם מרכיב חשוב, בדקו האם יש תורן ניקיון הנוכח בזמן האירוע ומופקד על ניקיון האולם והשירותים או שמטלה זו מוטלת על כתפיהם הצרות ממילא של המלצרים שתפקידם הוא להשביע את רצון אורחיכם, הטיפ החשוב ביותר בנושא זה הוא ביקורת פתע, להגיע אל האולם בזמן אירוע ולהיווכח בזמן אמת מהי רמת הניקיון הנהוגה באולם, הביטו על הסכו"ם והצלחות, על המצב הכללי של הרצפה וכמובן, כמו שכבר ציינתי על השירותים.
- כשרות
יש לסייג ולומר ששמירת כשרות הוא עניין אינדיבידואלי בכל הקשור לחיים הפרטיים אך בבחירת מקום לאירוע יש לתת את הדעת לכך מכמה סיבות:
- במידה והאירוע המדובר הוא חתונה הנערכת ע"י הרבנות תתבקשו להציג תעודת כשרות של האולם עם פתיחת תיק הנישואים ברבנות, במידה ולא תימצא תעודה כזו, ישנו חשש גדול שהרב המקדש יסרב לערוך את החופה בה.
- יש לבדוק אם ישנם אורחים המוזמנים ששומרים כשרות, וליידע אותם מראש במידה והאולם אינו שומר כשרות, זאת כדי להימנע מאי נעימות
- מלצרים
תופעה מוכרת היא העסקת קטינים כמלצרים, בעיקר בחודשי הקיץ, עבודה במלצרות הינה עבודה קשה וסיזיפית לאדם בוגר, כל שכן לקטין, אם הדבר חשוב לכם, ראוי שתבדקו עם בעל האולם מה הגיל המינימאלי של המלצרים, פרט חשוב נוסף הוא חלוקת המלצרים, בררו מבעוד מועד, בכמה שולחנות מטפל כל מלצר, המציאות הרצויה היא כמובן מלצר אחד בכל שולחן, אך לרוב המציאות המצויה היא מלצר אחד לכל שני שולחנות וזו אופציה סבירה בהחלט, וודאו שכל המלצר אינו אחראי על יותר משני שולחנות, שכן במידה ועליו לשרת יותר משני שולחנות במקביל יזכו האורחים לשירות איטי במיוחד.
- טיב האוכל
לרוב, המנות באולמות דומות מאוד, כמובן שישנם אולמות יוקרתיים יותר ופחות אך מה שחשוב לא פחות מרמת המנות הוא טיבן וטריותן, מעבר לערב הטעימות הנהוג בכל אולם לאר סגירת האירוע במקום, בצעו טעימה אקראית, ללא הודעה מראש על בואכם, כך תוכלו להיווכח בזמן אמת מה טיב האוכל.
והכי חשוב:
תיהנו. השקעתם זמן, מרץ וכסף רב בהכנת האירוע, עם הגיעכם אל היום המיוחל התנתקו מכל הדאגות ותהנו מהיום המיוחד!! שיהיה רק במזל!!